29.11.15

Knedle žemľové z mikrovlnky


Suroviny:
1 hrnček hrubej múky 
1/2 prášku do pečiva
trocha soli
1 hrnček mlieka (aj viac, cesto musí byť tekuté)
1 vajce (nemusí byť, ale potom treba pridať burizóny a viac mlieka)

hrsť burizónov (nemusia byť, no potom sú knedle vláčnejšie)
1 rožok alevo krajec chleba nakrájaný na malé kocky


Postup:
Múku, prášok do pečiva a soľ premiešať, pridať vajce a mlieko, kým nie je cesto riedke. 
Chvíľku nechať odpočinúť a potom vmiešať burizóny kocky rožka.
Cesto vlejeme do 3 hrnčekov vyložených mikroténovým sáčkom asi do 3/4 hrnčekov. 




Vložíme do mikrovlnky na 800 W (maximum) na 4 min. Potom hrnčeky otočíme o 180° a zapneme opäť ma 4 minúty. Po vypnutí necháme chvíľu odstáť a skontrolujeme špajlou, či cesto nie je surové. Ak je, dáme ho do mikrovlnky ešte na 1-2 minúty.

Knedle vyberieme zo sáčkov a nakrájame na plátky. 



Časy v mikrovlnke sú pri 3 kusoch 0,4L hrnčekoch. 

Pri inom objeme či počte treba časy upraviť. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára