Suroviny:
1 kg polohrubej múky
½ l mlieko
5 PL cukru
3 ks žĺtok
3 dl oleja
1 PL soli
1 ks prášok do pečiva
1 kvasnice
½ l mlieko
5 PL cukru
3 ks žĺtok
3 dl oleja
1 PL soli
1 ks prášok do pečiva
1 kvasnice
Postup:
1.
Z trošky vlažného mlieka, cukru a rozdrobeného droždia spravíme kvások.
Z trošky vlažného mlieka, cukru a rozdrobeného droždia spravíme kvások.
2.
Kvások pridáme k ostatným surovinám, spolu so zvyšným mliekom a vypracujeme na pomúčenej doske cesto.
Kvások pridáme k ostatným surovinám, spolu so zvyšným mliekom a vypracujeme na pomúčenej doske cesto.
3.
Cesto uložíme na teplé miesto vykysnúť.
Cesto uložíme na teplé miesto vykysnúť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára