5.10.14

"Veršované" zemiaky


Suroviny: 
Zemiaky surové - varný typ B nebo C
huby čerstvé alebo mrazené
slanina dobre údená
cibuľa
syr Hermelín
smotana 33%
drvená rasca
soľ
mleté čierne korenie

Postup:

Zemiaky nakrájané na plátky do misy dáme, na kolieska pokrájané aspoň 2 cibule s nimi premiešame. Potom pridáme huby čerstvé alebo mrazené, na masle alebo masti mierne podusené, k tomu údenú slaninku a bude trvať iba chvílinku, kým to s korením a soľou premiešame a nakoniec krájaný syr Hermelín do toho dáme. Toto všetko do pekáča vsypeme a smotanou to celé pekne podlejeme. Prikryté do trúby zapiecť dáme a potom už si len pochutnáme. :-)



Poznámka:

Je to všetko pomerne rýchlo hotové, len ku koncu pečenia to na chvíľu odkryte - kvôli kôrke. Cibuľa v kombinácii s hubami, syrom a smotanou vytvorí chuť zemiakov priamo lahodnú.

  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára