
Suroviny
Cesto:
6 vajec
8PL kryštálový cukor (alebo práškový)
2PL olej
4PL vody
10PL múka polohrubá
1 malá lyžička kypriaci prášok
4PL kakao
Plnka:
500g tvaroh jemný mäkký
300g smotana kyslá 16%
1 balíček vanilkový cukor
2-3PL práškového cukru (alebo podľa chuti)
Postup prípravy
Krok 1
Žľtky vyšľaháme s cukrom.
Krok 2
Primiešame olej, vodu.
Krok 3
Pridáme múku a prášok do pečiva.
Krok 4
Kakao a opatrne vmiešame tuhý sneh. Polovicu cesta vylejeme na plech (ja som dala s rozmerom 36x26 cm ale kľudne sa môže dať aj na menší) vyložený papierom na pečenie (papier som troška vymastila olejom) a upečieme asi tých 7 minút na 175 °C. Tak isto upečieme aj druhú časť cesta.
Krok 5
Po upečení dáme cesto na vlhkú utierku (potom sa ľahko dáve dole papier) a necháme vychladnúť. Potom opatrne stiahneme papier.
Krok 6
Spravíme si plnku, tvaroh vymiešame s kyslou smotanou a s cukrom a natrieme na jeden plát a prikryjeme druhým plátom, troška pritlačíme a dáme stuhnúť asi na 2 hod. do chladničky. Prajem dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára