500 g lazaní (2 balíky)
600 g tvrdého syra
Červená omáčka:
1-2 cibule
0,5 l rajčinového pretlaku (ccà 570g)
1 kg mletého mäsa
1 pol. lyžica oregana
1 mocca lyžička ml. čierneho korenia
1 pol. lyžica soli
4 väčšie strúčiky cesnaku
Biela omáčka:
250 g hladkej múky
1,5 l mlieka
250 g šampiňónov
500 g salámy (akejkoľvek nie suchej)
1 káv. lyžička oregana
štipka mletého čierneho korenia
1 pol. lyžica soli
3 väčšie strúčiky cesnaku
Biela omáčka
Z múky a mlieka spravíme riedky bešamel, pridáme nadrobno nakrájanú šunkovú salámu a šampiňóny, oregano, ml. korenie, cesnak a soľ a všetko povaríme.
Na plech ukladáme v tomto poradí:
biela omáčka, surové lazane, červená
omáčka, syr, surové lazane, biela omáčka, syr.
Ak použijeme vyšší plech, ukladáme tak, aby
nám navrch vyšla biela omáčka a syr na posypanie. Nakoľko lazane budú pečením
zväčšovať svoj objem, necháme vrchnú vrstvu aspoň 3 cm od okraja plechu.
Pečieme asi 30 minút vo vopred vyhriatej rúre na 180°C, pokiaľ nezmäknú lazane.
Toto opakujeme aj na druhý plech.
Krájame ako koláč a podávame s
kečupom a Coca-Colou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára