12.9.20

Domáce diabolské hrianky

2E066C37-BBBA-457B-9A6E-33B77EF84173.jpeg


  • 1/2 kg mletého bravčového, ja používam pliecko
  • 3 lyžice oleja
  • 2 väčšie cibule
  • 2 papriky, ideálne maďarské, štipľavé
  • 2 väčšie paradajky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • feferónku podľa chuti
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku z tuby
  • 1 lyžicu hnedého cukru
  • 2 lyžice vinného octu
  • 1 lyžičku mletej papriky
  • soľ a čierne korenie


Cibuľu nakrájajte nadrobno a začnite smažiť na stredne rozpálenom oleji. V tejto fáze ja už solím, aby sa soľ do jedla takzvane „zapracovala“. Po chvíľke pridajte bravčové mäso a vareškou sa ho snažte rozdrobiť na drobné kúsky. Okoreňte. Priebežne mäso miešajte a zatiaľ si pripravte papriky – umyte ich, zbavte semienok a nakrájajte na tenké prúžky. Paradajky sparte, olúpte a nakrájajte na menšie kocky. Cesnak olúpte a dva strúčiky nakrájajte nadrobno. Feferónku nakrájajte na malé kocky. Šťava, ktorú pustilo mäso, už by mala byť vyvarená a mäso trochu hnedé. Pridajte do hrnca pretlak, cesnak, papriku, feferónku a chvíľku restujte. Prisypte mletú papriku, mimo oheň restujte a podlejte malým množstvom vody. Vráťte na oheň, vsypte paradajky, pridajte cukor a ocot a za občasného miešania nechajte nezakryté dusiť asi pol hodiny. Šťava by sa mala odpariť a zmes zhustnúť. Pridajte prelisovaný posledný strúčik cesnaku a nechajte schladnúť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára