- 1/2 kg mletého bravčového, ja používam pliecko
- 3 lyžice oleja
- 2 väčšie cibule
- 2 papriky, ideálne maďarské, štipľavé
- 2 väčšie paradajky
- 3 strúčiky cesnaku
- feferónku podľa chuti
- 2 lyžice paradajkového pretlaku z tuby
- 1 lyžicu hnedého cukru
- 2 lyžice vinného octu
- 1 lyžičku mletej papriky
- soľ a čierne korenie
Cibuľu nakrájajte nadrobno a začnite smažiť na stredne rozpálenom oleji. V tejto fáze ja už solím, aby sa soľ do jedla takzvane „zapracovala“. Po chvíľke pridajte bravčové mäso a vareškou sa ho snažte rozdrobiť na drobné kúsky. Okoreňte. Priebežne mäso miešajte a zatiaľ si pripravte papriky – umyte ich, zbavte semienok a nakrájajte na tenké prúžky. Paradajky sparte, olúpte a nakrájajte na menšie kocky. Cesnak olúpte a dva strúčiky nakrájajte nadrobno. Feferónku nakrájajte na malé kocky. Šťava, ktorú pustilo mäso, už by mala byť vyvarená a mäso trochu hnedé. Pridajte do hrnca pretlak, cesnak, papriku, feferónku a chvíľku restujte. Prisypte mletú papriku, mimo oheň restujte a podlejte malým množstvom vody. Vráťte na oheň, vsypte paradajky, pridajte cukor a ocot a za občasného miešania nechajte nezakryté dusiť asi pol hodiny. Šťava by sa mala odpariť a zmes zhustnúť. Pridajte prelisovaný posledný strúčik cesnaku a nechajte schladnúť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára