22.10.18

Hovädzí guláš











1 kg Hovädzí krk
0,5 kg cibule
olej
Paprika sladká mletá
Soľ
Pretlak
Čierne mleté korenie
Rasca mletá
Hladká múka na zahustenie
Cesnak
Majoránka

Čisté mäso nakrájame na ccà 2 cm kocky. Cibuľu nakrájame na 2-3 mm a orestujeme na oleji s nadrobno nakrájenou slaninou alebo na masti. Cibuľku necháme zhnednúť a pridáme mäso.
Sprudka opečieme, aby se mäso zatiahlo, hneď nato nasypeme červenú papriku, ktorú necháme zapeniť. Potom hneď pridáme pretlak a ostatné korenie, zalejeme vodou a dusíme prikryté, kým mäso nezmäkne.
Zahustíme tmavou zápražkou, pridáme cesnak, veľmi málo majoránky a ešte 5 minút povaríme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára