1 okrúhly
bochník chleba
45 dkg
prerastenej slaniny
3 tavené
syry
1 červená
paprika
1 zelená
paprika
pažítka
1 kyslá
smotana
olej
mleté
čierne korenie
vegeta
Z pecňa
chleba odkrojíme vrch a striedku vydlabeme. Slaninu nakrájame na pásiky
a opražíme na oleji. Smotanu premiešame s nakrájaným syrom, pridáme
papriku, pažítku, vychladnutú slaninu a vegetu. Všetko dôkladne
premiešame. Tukom zo slaniny potrieme chlieb zvonka aj zvnútra, naplníme
zmesou. Vložíme na plech, vedľa neho rozložíme striedku pokvapkanú tukom zo
slaniny. Pečieme asi 10-15 minút vo vyhriatej rúre.
Podáva sa
bez prílohy a bez príboru, láme sa rukami a zapíja suchým bielym
vínom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára