8.10.14

Sedliacke fondue

1 okrúhly bochník chleba
45 dkg prerastenej slaniny
3 tavené syry
1 červená paprika
1 zelená paprika
pažítka
1 kyslá smotana
olej
mleté čierne korenie
vegeta

Z pecňa chleba odkrojíme vrch a striedku vydlabeme. Slaninu nakrájame na pásiky a opražíme na oleji. Smotanu premiešame s nakrájaným syrom, pridáme papriku, pažítku, vychladnutú slaninu a vegetu. Všetko dôkladne premiešame. Tukom zo slaniny potrieme chlieb zvonka aj zvnútra, naplníme zmesou. Vložíme na plech, vedľa neho rozložíme striedku pokvapkanú tukom zo slaniny. Pečieme asi 10-15 minút vo vyhriatej rúre.

Podáva sa bez prílohy a bez príboru, láme sa rukami a zapíja suchým bielym vínom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára