5.10.14

Balkánske rezy

25 vajec
5 lyžíc pieskového cukru
5 lyžíc PH múky
8 lyžíc rumu
marhuľový džem

Poleva:
10 dkg čokolády
8 dkg masla

Krém I.
1½ balíka piškót
10 dkg nasekaných orechov
1½ fľaše zaváraných marhúľ
3 lyžice kakaa
15 dkg nastrúhanej čokolády

Krém II.
1½ šálky mlieka
1½ vanilkového pudingu
6 lyžíc práškového cukru
1 vanilkový cukor
25 dkg masla

Bielka s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, zľahka vmiešame žĺtky, múku a pečieme na papiery na pečenie. Upečený a vychladnutý plát potrieme džemom, na džem natrieme krém I., krém II. a polejeme čokoládou.

Krém I.: piškóty rozmrvíme valčekom, pokvapkáme marhuľovou šťavou a rumom, pridáme dobre rozmixované marhule, nasekané orechy, kakao, nastrúhanú čokoládu a všetko dobre premiešame.
Krém II.: mlieko uvaríme s pudingom na hustú kašu a za občasného miešania necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom, po častiach pridáme vychladnutú kašu a dobre vyšľaháme.

Poleva: maslo rozpustíme, pridáme čokoládu a vyšľaháme do hladka.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára