25 vajec
5 lyžíc pieskového cukru
5 lyžíc PH múky
8 lyžíc rumu
marhuľový džem
Poleva:
10 dkg čokolády
8 dkg masla
Krém I.
1½ balíka
piškót
10 dkg
nasekaných orechov
1½ fľaše zaváraných marhúľ
3 lyžice kakaa
15 dkg nastrúhanej čokolády
Krém II.
1½ šálky mlieka
1½ vanilkového pudingu
6 lyžíc práškového cukru
1 vanilkový cukor
25 dkg masla
Bielka s
cukrom vyšľaháme na tuhý sneh, zľahka vmiešame žĺtky, múku a pečieme na papiery
na pečenie. Upečený a vychladnutý plát potrieme džemom, na džem natrieme krém
I., krém II. a polejeme čokoládou.
Krém I.: piškóty
rozmrvíme valčekom, pokvapkáme marhuľovou šťavou a rumom, pridáme dobre
rozmixované marhule, nasekané orechy, kakao, nastrúhanú čokoládu a všetko dobre
premiešame.
Krém II.: mlieko
uvaríme s pudingom na hustú kašu a za občasného miešania necháme vychladnúť. Maslo
vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom, po častiach pridáme vychladnutú kašu
a dobre vyšľaháme.
Poleva: maslo
rozpustíme, pridáme čokoládu a vyšľaháme do hladka.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára