5.10.14

Ananásová torta

Cesto:
5 vajec
14 dkg práškového cukru
10 g vanilkového cukru
20 dkg PH múky
5 lyžíc horúcej vody
5 lyžíc studenej vody
prášok do pečiva

Plnka: 
4 dl mlieka
1 Zlatý klas
18 dkg práškového cukru
25 dkg masla

Cesto:
Žĺtka vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Počas šľahania pridáme horúcu vodu. Z bielkov a studenej vody vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtkov s cukrom striedavo pridávame sneh z bielkov a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Jemne premiešavame. Pečieme vo vymastenej forme.

Plnka:

Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme krém, do ktorého po vychladnutí primiešame maslo s cukrom. Dobre premixujeme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára