Cesto:
5 vajec
14 dkg práškového cukru
10 g vanilkového cukru
20 dkg PH múky
5 lyžíc
horúcej vody
5 lyžíc
studenej vody
prášok do
pečiva
Plnka:
4 dl mlieka
1 Zlatý klas
18 dkg práškového cukru
25 dkg masla
Cesto:
Žĺtka
vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom. Počas šľahania pridáme
horúcu vodu. Z bielkov a studenej vody vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtkov
s cukrom striedavo pridávame sneh z bielkov a múku zmiešanú
s práškom do pečiva. Jemne premiešavame. Pečieme vo vymastenej forme.
Plnka:
Z mlieka
a Zlatého klasu uvaríme krém, do ktorého po vychladnutí primiešame maslo
s cukrom. Dobre premixujeme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára