Suroviny:
½ kg hladkej múky
250 ml vlažného mlieka
1 žĺtko
40 g práškového cukru
50 g masla
štipka soli
1 vanilkový cukor
1 droždie
maslo na potretie
práškový cukor na posypanie
džem
Postup:
1.
Z trošky mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások a necháme vykysnúť. Do misy si pripravíme múku, žĺtok, cukor, vanilkový cukor, štipku soli, rozpustené maslo, zbytok mlieka a rozmiešame. nakoniec pridáme kvások a cesto dobre ručne vypracujeme. Necháme 1/2 hodiny vykysnúť.
2.
Po vykysnúť cesto dáme na pomúčenú dosku, rozdelíme na dve časti. Postupne rozvaľkáme na plát a pomocou pohára vykrajujeme kolieska, ktoré prenesieme na plech s papierom na pecenie. na každé koliesko dáme trochu hustejšieho džemu a prikryjeme druhým kolieskom, kraje poriedne prstami stlačíme. Na plechu necháme ešte 20 min kysnúť. (pred pečenín ničím nepotierame)
3.
Po nakysnutí pečieme vo vyhriatej trúbe pri 170 st.C cca 13 min. Po upečení hneď ešte horúce potierame rozpusteným maslom a cukrujeme hrubou vrstvou práškového cukru. Dobrú chuť :o)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára